Az OSCAR Díj fényében láttunk már sütkérezni gyönyörű színésznőket elképesztő báli ruhákban, de nézzük meg, hogy ara szerepben hogyan festettek a dívák a filmvásznon!

Filmek inspirációja

Minden menyasszony szeretné igazi filmsztárnak érezni magát az esküvőjén. Miért ne inspirálhatna egy ikonikus esküvő a mozivásznon? Mert a legemlékezetesebb és legmotiválóbb pillanat a kedvenc romantikus vígjátékodból, kétségtelenül az a jelenet, mikor a kedvenc karaktered kimondja a boldogító igent valamilyen bombasztikus vagy váratlan módon. Válogatásunkban a klasszikusoktól kezdve, a kortárs kedvencekig, körbejártuk a filmeket, hogy bemutassuk a legemlékezetesebb és legbájosabb esküvői ruhákat, amik valaha a mozi vásznon megjelentek.

A nagy Gatsby

Nem csoda, hogy A nagy Gatsby ösztönözte a 20-as évek stílusát idéző esküvők forradalmát. Sok menyasszonyt inspirált Daisy Buchannan (Carry Mulligan) elbűvölő art-deco ruhája és stílusa a nagy nap tervezésében.

best-movie-wedding-dresses-great-gatsby

Az éhezők viadala: Futótűz

Katniss (Jennifer Lawrence) állítólagos esküvői ruhája – amit a könyörtelen Snow elnök adott rá – egyszerűen gyönyörű volt. A Tex Savario által tervezett ruha, bonyolult organza rétegekből lett kialakítva, Swarovski kristályok ezreivel és ezüst lángokkal díszítve, ami fantáziadús és egyszerűen tökéletes volt.

best-movie-wedding-dresses-hunger-games-catching-fire

Fogadom

A nem éppen szabályos múzeumi esküvőjén, Paige (Rachel McAdams) egy rövid rózsaszín vintage hatású Betsey Johnson stílusú ruhát viselt, ami vidám és kacér, akár csak a karaktere.

best-movie-wedding-dresses-the-vow

Alkonyat: Hajnalhasadás 1. rész

Csak idő kérdése volt, hogy Bella (Kristen Stewart) hozzá menjen Edward-hoz (Robert Pattinson), és mikor ezt megtette, az ő gyönyörű Caroline Herrera, hosszú ujjú, selyemből készült, nyitott, csipkés hátú ruhája, rendkívüli módon beleillet a romantikus eposzba.

best-movie-wedding-dresses-Twilight-Breaking-Dawn

A csajok háborúja

Ez a film igazolja milyen is a dupla baj – és nem a folyamatban lévő harcról beszélünk Liv (Kate Hudson) és Emma (Anne Hathaway) között. Mind a két hölgy Vera Wang ruhát viselt, miköben végig vonult a padok között és nem tudtunk betelni a gyönyörű látványukkal.

best-movie-wedding-dresses-bride-wars

Nász-ajánlat

Mire kiderül az állampolgársággal kapcsolatos félrevezetés, addigra már a szereplők is szerelembe esnek, főleg mikor előjön Margaret (Sandra Bullock) abban az 1930-as stílusú selyemruhában, ami a vőlegény nagymamájáé volt (Betty White).

best-movie-wedding-dresses-the-proposal

Szex és New York

A modern filmes ruhák krémje, Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker) Vivienne Westwood ruhája, amit a sikertelen esküvőjén viselt, az ikonikus New York város könyvtárában, egyike volt a döbbenetes dizájnú ruháknak, amiket filmekben láthattunk.

best-movie-wedding-dresses-sex-and-the-city

Mamma Mia

Sophie (Amanda Seyfried) olyan volt, mint egy istennő a görög stílusú ruhájában, melyben a vidám de kicsit zűrös musical végén tűnik fel.

best-movie-wedding-dresses-mamma-mia

27 Idegen igen

Mindig a nyoszolyólány és soha a menyasszony. De végűl, 27 igennel később, Jane (Katherine Heigl) végigsétál a sorok közt, mint menyasszony egy egyszerű, ujjatlan ruhában, a tengerparti esküvőjén Kevinhez. (James Marsdent)

best-movie-wedding-dresses-27dresses

Bűbáj

Nem úgy mint a legtöbb filmben, a Bűbáj rögtön egy esküvői ruhával nyit, de micsoda ruhával! Giselle (Amy Adams) ízig vérig hercegnő ebben a gyönyörű puffasztott ujjú ruhában.

best-movie-wedding-dresses-enchanted

A neveletlen hercegnő 2: Eljegyzés a kastélyban

Mia Thermopolisnak (Anne Hathaway) az első filmben magára kellett válalnia az uralkodói címet Genovában. De igazán akkor vált hercegnővé, mikor a fejedelmi, csipkés ujjú menyasszonyi ruhájában, végig vonult a padok között.

best-movie-wedding-dresses-princess-diaries

Szerelmünk lapjai

Az esküvő lehet, hogy nem épp úgy alakult Allie(Rachel McAdams) és Lon (James Marsden) között ahogy kellett volna, de a klasszikus csipkés ujjú ruha nagyszerűen mutat az illúzió nyakkivágással.

best-movie-wedding-dresses-the-notebook

Igazából szerelem

Egy mókás ruha egy mókás esküvőre. Keira Knightley karaktere, Juliet, viselte ezt a hamisítatlan, tollal díszített rakott ruhát, amely úgy néz ki ahogy egy romantikus komédia lakodalomban kell. A meglepetés előadás semmarad el, ez a “All you need is Love”.

best-movie-wedding-dresses-love-actually

Mindenütt nő

A déli szépségű menyasszonyi ruha egyszerű és romantikus, ellentétben a főszereplő útjával az oltárhoz. De mikor Melanie Smooter (Reese Witherspoon) esküvője füstbe megy Andrew Hennings-sel (Patrikck Dempsey) a szívük újra egyesül gyerekkori szerelmével Jake Perryvel (Josh Luas) a csipkés, ujjatlan, sellő fazonú ruhájában.

best-movie-wedding-dresses-sweet-home-alabama

Bazi nagy görög lagzi

Annak ellenére, hogy vidám családja akadályozta, Toula Portokalos (Nia Vardalos) végig vonul a padok között a “fagyasztott muffin” ruhájában, hogy hozzá menjen Ian Millerhez (John Corbett).

best-movie-wedding-dresses-my-big-fat-greek-wedding

Szeretném, ha szeretnél

Fran Donolly (Bridgette Wilson-Sampras) nagy napja nem lett olyan tökéletes, mint ahogy ő és a legendás szervező Mary Fiore (Jennifer Lopez) tervezték, de a ruhája, a himzett virág mintás, csipkés Vera Wang báli ruha az maga volt a tökély.

best-movie-wedding-dresses-the-wedding-planner

Oltári nő

Maggie Carpenter (Julia Roberts) sok vőlegénytől megszökik, egy ejtett vállú himzett csipkés ruhában. De szerencsére még egy esküvőt kibírt, ez a gyönyörű alkotás, még pedig az ő nemezisével, egy New Yorki újságíróval Ike-val (Richard Gere)

best-movie-wedding-dresses-runaway-bride

Rómeó és Júlia

Baz Luhrmann feldolgozásában, egy klasszikus sztorit láthattunk, a tiltott szerelemről, melyben Juliet (Claire Danes) viselt egy egyszerű ujjatlan, elől gombolós gyönyörű ruhát elegáns kesztyűvel a lakodalmukon.

best-movie-wedding-dresses-romeo-and-juliet

Örömapa

George Banks (Steve Martin) még nem kész elengedni az ő kicsi lányát, de a menyasszony Annie (Kimberly Williams) biztosan készen van a tökéletes 90-es évek beli csipke és szatén ruhájában.

best-movie-wedding-dresses-father-of-the-bride

Acélmagnóliák

A déli menyasszony, Shelby (Julia Roberts) vállra ejtett csokorral díszített, szatén ruhát viselt a nagy napon.

best-movie-wedding-dresses-steel-magnolias

A muzsika hangjai

Maria Von Trapp (Julie Andrews) megyasszonyi ruhája nagyon ikonikus darab. A Julien aukción kelt el, Beverly Hillsben. A ruha maga szaténból készült, A vonalú model volt, V nyak kivágással és gombos mellénnyel.

best-movie-wedding-dresses-sound-of-music

Vicces arc

A retro kinézetű, ejtett derekú, Givenchy tüll és szatén ruhát, Jo Stockton (Audry Hepburn) viselte. A rövid menyasszonyi ruha a film fénypontja volt és segített Hepburnnek megtalálni az őt megillető helyét, mint divatikon.

Kihelyezett egyházi esküvői szertartáshoz keresd az Ökumenikus Egyház lelkészét!

best-movie-wedding-dresses-funny-face