Lehetsz a menyasszony legjobb barátnője, vagy a vőlegény legrégebbi barátja, rád is vonatkoznak azok a szabályok, melyek az esküvő öltözéket hivatottak keretek köré szorítani. Összeszedtünk pár alapszabályt, amit betartva Te sem léped át az öltözködés etikettjének korlátait.

Ha az esküvő szervezői úgy döntöttek, megszabják az öltözékek irányvonalát, a meghívóban a dresscode résznél ezt feltüntetik. Amennyiben a te meghívódon nem szerepet ilyen kikötés, valószínű, hogy az alapszabályok érvényességét kell szem előtt tartanod.

Összeszedtünk 10 olyan alapszabályt, amit be kell tartanod.

1. Ne viselj fehéret

A fehér ezen a napon csak a menyasszonyé, így felettébb kellemetlenül fogod érezni magad, mikor belibbensz a fehér ruhádban és mindenki mérges szemmel néz rád. Hagy meg a tisztaság színét annak, akiről ez a nap szól: a menyasszonynak!

2. Csak óvatosan a feltűnéssel

Lehet, hogy mindenkinél jobban igényled, hogy a társaság középpontjában légy (ezt érdemes egy terapeutával megbeszélni) de ezen a napon nem te vagy a lényeg. Óvatosan bánj a feltűnést keltő öltözékekkel és kiegészítőkkel!

3. Ne sajnálj költeni a kiegészítőkre!

Ha nem tudod, milyen ruhában érkezz az esküvőre, érdemes olyan kiegészítőkkel felkészülnöd, amit könnyedén hozzáadhatsz öltözékedhez már az esküvő helyszínén, így nem leszel sem túl, sem pedig alulöltözött.

4. Ne visel túl szűk ruhát

Szingli barátnők szokták halászatra használni az esküvőt, te ne ess ebbe a hibába! A szűk ruha egy idő után kényelmetlen lehet és biztosan Te sem szeretnél fél 12-kor azért lelépni, mert már nem kapsz levegőt a fűződtől.

5. Ne öltözz túl lazán

Lehet, hogy barátias a légkör, és mindenki ismer mindenkit, de a farmer-póló nem az, amit egy esküvőre felvehetsz. Ez a pár nagy napja, tiszteld meg őket annyival, hogy egy picit elegánsabbra veszed a dolgot, még akkor is, ha ki nem állhatod az ünnepi öltözéket

6. Nyáron viselj színeket!

Viselj bátran ragyogó színeket, azonban próbáld kerülni a rikító szín kavalkádot, és mikor kiválasztod a ruhád, gondolj a 2. pontra is!

7. Vigyél magaddal lapos talpú cipőt!

Hosszú, tánccal teli éjszakád lesz, és ha nem szeretnél életfogytig tartó mozgásszerv károsodást, érdemes bepakolni olyan lapos talpú cipőt is, amit titokban, észrevétlenül átvehetsz, így nem csak a lábadat kíméled meg, de tovább is tudsz majd a buli részese lenni.

8. Kerüld a feketét

Az már tiszta, hogy a fehér tiltott szín, na de a fekete sem azok közé tartozik, amit egy esküvőn magadra öltesz. Hagyd meg ezt a színt a gyásznak, itt inkább koncentrálj arra, hogy részese lehetsz egy pár nagy napjának!

9. Öltözz biztonságosan!

A templomban hideg van, a lakodalomban pedig sütemények, vörösbor és csoki szökőkút. Öltözz úgy, hogy bármi is történjen, ne vegye el a kedved az ünnepléstől!

10. Érezd jól magad!

A mosoly, ami a leginkább öltöztet, így igyekezz olyan ruhát viselni, amiben jól érzed magad, így biztosan feltűnik majd pár dicsérő pillantás.