Legyen szó bármilyen esküvőről, minden pár álma az, hogy még a nagyi is táncra perdüljön. Nem mindegy azonban, hogy milyen szolgáltatótól rendeljük meg a talpalávalót. Összeszedtük a zenekarok és DJ-k előnyeit és hátrányait!

Zene nélkül mit érek én?

  1. Egy lakodalom nélkülözhetetlen kelléke a zene. Az esti mulatság hangulatáért felelős szolgáltatók nagy tapasztalattal rendelkeznek, így kérjünk tőlük bátran tanácsokat!
  2. Az esküvői zene kiválasztásakor nem csak a pár a fontos. A hangulathoz emberek kellenek, a násznép pedig csak akkor perdül táncra, ha olyan zenét hall, ami neki tetszik.
  3. Ebből az elgondolásból kiindulva biztos, hogy ha a násznép nagyobbik része elmúlt már 40 éves, elhagyhatjuk a mai kor legnagyobb dubstep és drum and bass slágereit, és előkaphatjuk a Csavard fel a szőnyeget!

Mint minden esküvői szolgáltatónál itt is fontos, hogy szakembereket válassz!

Az élőzene varázsa

Zenekar választása nagyon nehéz feladat. Honnan tudod, hogy jó egy zenekar és megfelelő lesz az esküvőd számára? Leginkább ajánlás útján. De ennek ellenére érdemes elmenni, megnézni akár egy másik esküvőn őket, lehetőleg akkor, amikor a buli már a tetőfokára hág. A zenekar frontembere nagyon fontos! Rajta múlik a hangulat sikere.

Nem szabad azonban elfelejtenünk, hogy a zenekar tárháza korlátozott. Természetesen ők is naprakészek, így összeállíthatunk egy olyan listát, amit mindenképp szeretnénk a repertoár részeként hallani, azonban fejben kell tartanunk, hogy ott a helyszínen nem biztos, hogy kérhetünk tőlük mást, mint, ami a listában szerepel.

Az eredeti előadók varázsa

Az esküvői dj a dj-k egyik szakterülete. Nem véletlen, hiszen fel kell készülnie szinte minden típusú zenéből. Megjelenése nagyon fontos, hogy néz ki a pult, milyen fényeket használ, hiszen a dekorációt is megvilágítja, melytől a díszítés szépsége csak fokozódik.

A fogadás alatt és a vacsoránál kellemes háttérzenét kell biztosítani, a mulatság idejére pedig olyan összeállítást kell játszani, ami a magyar és nemzetközi örökzöld slágerektől indulva napjaink dallamosabb zenéig tart. Azokat a zenéket, melyek kifejezetten a mai fiatalok kedvencei érdemes hajnali 1 óra utánra időzíteni. Dj-nek nem feltétlen kell showman-nek lenni, itt a lényeg a megfelelő zenék eredeti lejátszása.

Hogy eldöntsétek, melyiket válasszátok, fontoljátok meg az alábbi kérdéseket:

  1. Milyen összetételű a násznép?
    Ha a násznép nagyobb fele közelebb van az ötvenhez, érdemes zenekart választani, hiszen jellemzően ők azok, akik nem félnek felpattanni a Hotel Menthol dallamaira. Ha inkább fiatalokból szedődik össze az ünneplő tömeg, maradjunk a DJ mellett, akinek stílusához inkább a mai kor zenéi illenek.
  2. Meddig tart majd a mulatság?
    A zenészek egy idő után elfáradnak, hiszen nem várható el senkitől, hogy 6-8 órán keresztül teli torokból énekeljen. A DJ ezzel szemben képes akár zárásig a pult mögött állni, így ha úgy látjuk, hogy nagy buli van készülőben, fontoljuk meg a DJ alkalmazását.

Kell egyáltalán választani?

Optimális esetben van zenekar is és DJ is. Ez a legjobb felállás egy esküvőhöz, hiszen a bemelegítést intézheti a zenekar, és mikor ők kicsit megpihennek, átveheti a vezénylést a DJ, aki a fiatalokat mozgatja meg. Ha van rá keret és találtok olyan szolgáltatót, akivel szívesen dolgoznátok, mindenképp azt ajánljuk, hogy bízzátok zenekarra és DJ-re az est hangulatát. Ebben az esetben számoljatok azzal, hogy mindkét szolgáltató teljes árát ki kell fizessétek.